ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΦΩΝ

1979

 

                                           
1979 - 2017  38 ΧΡΟΝΙΑ
  Ε.Ε. ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΚΟΥΤΡΟΥΦΩΝ
Επικοινωνία


Home page

Δραστηριότητες

Φωτογραφίες

Βίντεο

Εκδηλώσεις  

 

 

Δραστηριότητες 


 

Στις  2 Αυγούστου 2013 πραγματοποιήθηκε το 2ο Αφιέρωμα στην Ελιά. Ο Σύλλογός  μας σας ευχαριστεί για τη μεγάλη συμμετοχή και η στήριξή όλων σας και αυτό μας δίνει δύναμη και όραμα για τη συνέχεια και τον εμπλουτισμό  των πολιτιστικών δραστηριοτήτων μας.    

Στις  17 Μαρτίου 2013 συμμετείχαμε με μεγάλη επιτυχία στο καρναβάλι του Κορακοβουνίου με θέμα                 " ΣΤΟ ΚΕΛΙ  33 ΜΠΗΚΑΝ ΟΙ V.I.P. ''. Στην συνέχεια ανάψαμε αφανό στο σχολείο διασκεδάσαμε, φάγαμε, ήπιαμε και χορέψαμε. Του χρόνου να είμαστε πάλι όλοι μαζί.

Στις 13 Ιουλίου διοργανώσαμε  το ετήσιο γλέντι μας και ευχαριστούμε όλους εσάς που ανταποκριθήκατε  στο κάλεσμά  μας. Πραγματοποιήθηκε λαχειοφόρος αγορά μέρος των εσόδων αυτής θα διατεθεί για την αγορά σύγχρονου ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας. Ευχαριστούμε όλους που βοήθησαν για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης και τους δωροθέτες της λαχειοφόρου.

Στις  26 Φεβρουαρίου 2012 συμμετείχαμε με μεγάλη επιτυχία στο καρναβάλι του Κορακοβουνίου με θέμα     "Ο ΓΑΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ". Στην συνέχεια ανάψαμε αφανό στο σχολείο διασκεδάσαμε, φάγαμε, ήπιαμε και χορέψαμε. Του χρόνου να είμαστε πάλι όλοι μαζί.

Στις 28 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 18.00  έγινε  Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο σχολείο του χωριού μας με παιχνίδια, δώρα για τα παιδιά  και κόψιμο της  βασιλόπιτας του Συλλόγου μας.

Στις 28 Αυγούστου 2011 o Ε. Ε. Σύλλογος Κουτρούφων διοργάνωσε  εκδρομή στην Αγία Λαύρα, στο Μέγα Σπήλαιο, στο σπήλαιο Λιμνών, στα Καλάβρυτα και στην Κλειτορία.

Στις 23 Αυγούστου 2011 πραγματοποιήθηκε το πανηγύρι στην Παναγία στα  Άνω Κούτρουφα με μεγάλη προσέλευση των κατοίκων του χωριού μας , από τα Βέρβενα, Βούρβουρα , την Σπάρτη και γλεντήσαμε , χορέψαμε με πολύ κέφι και δώσαμε ραντεβού για το 2012.

Ο Ε. Ε. Σύλλογος Κουτρούφων ευχαριστεί όλους όσους παραβρέθηκαν στην  εκδήλωση Αφιέρωμα στην Ελιά που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Ιουνίου στα Κούτρουφα.  Η μεγάλη συμμετοχή των συνδημοτών μας  και η συμπαράστασή τους  στην προσπάθειά μας, μας δίνει τη δύναμη  να συνεχίσουμε τις πολιτιστικές μας δράσεις,  συμβάλλοντας με τον τρόπο μας,  στην προβολή και την ανάδειξη των πολιτιστικών αγαθών και των παραδόσεων του τόπου μας.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλα τα μέλη του Συλλόγου, τους Κουτρουφιώτες και όλους τους φίλους του Συλλόγου μας που μας βοήθησαν ανέκοπα ο καθένας με τον τρόπο του για την επιτυχία της εκδήλωσής μας.

Ευχαριστούμε ακόμη και τα τοπικά Μ.Μ.Ε. για την προβολή της εκδήλωσης.

Ο Ε.Ε. Σύλλογος Κουτρούφων στα πλαίσια της εκδήλωσης "Αφιέρωμα στην Ελιά" , που θα γίνει την Κυριακή 26 Ιουνίου πραγματοποίησε διήμερο δραστηριοτήτων για τα παιδιά των Κουτρούφων στις 21 και 22 Ιουνίου, με στόχο την καλλιέργεια του πνεύματος ομαδικής εργασίας , την συμμετοχή των παιδιών στις πολιτιστικές δράσεις και την περιβαλλοντική τους ευαισθητοποίηση.
Τα παιδιά με την καθοδήγηση του δάσκαλου κ. Γεωργίου Καπράνου και με θέμα την ελιά , δημιούργησαν έργα ζωγραφικής χαρακτικής και άλλα , τα οποία θα εκτεθούν την ημέρα της εδήλωσης. Τέλος φύτεψαν το δικό τους ελαιόδεντρο στο χώρο της πλατείας των Κουτρούφων και "ανέλαβαν" τη φροντίδα του.

Στις 23 Απριλίου 2011 Μεγάλο Σάββατο στις 12.00 στο σχολείο έγινε  η ετήσια Γενική συνέλευση του Συλλόγου, εκλογές για νέο Δ.Σ. και θέματα: απολογισμός χρονιάς, προτάσεις και ιδέες.

Στις  22 Απρίλη 2011 ο σύλλογός μας επισκέφθηκε το παραδοσιακό ελαιοτριβείο - μουσείο του κ. Ευάγγελου Πετρόπουλου στο  Κορακοβούνι.Τον ευχαριστούμε θερμά για την ξενάγηση που μας έκανε και για την πολιτιστική  προσφορά του στις νεότερες γενιές.

Στις  27 Μαρτίου 2011 συμμετείχαμε στον εθελοντικό καθαρισμό του Μουστού έως την Καζάρμα στα πλαίσια του εθελοντικού καθαρισμού  του Δήμου Β. Κυνουρίας.

Στις  6 Μαρτίου 2011 συμμετείχαμε με μεγάλη επιτυχία στο καρναβάλι του Κορακοβουνίου με θέμα "MASTER chef". Στην συνέχεια ανάψαμε αφανό στο σχολείο διασκεδάσαμε, χορέψαμε  " φάγαμε " , ήπιαμε, με τους μεζέδες και το κρασί προσφορά του συλλόγου. Του χρόνου να είμαστε πάλι όλοι μαζί.

Στις 30 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 17.30  έγινε  Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο σχολείο του χωριού μας με δώρα για τα παιδιά  και κόψιμο  της  βασιλόπιτας του Συλλόγου μας.

Στις 23 Αυγούστου 2010 πραγματοποιήθηκε το πανηγύρι στην Παναγία στα  Άνω Κούτρουφα με μεγάλη προσέλευση των κατοίκων του χωριού μας , των γειτονικών χωριών , γλεντήσαμε και χορέψαμε με πολύ κέφι.

Στις 30 Ιουλίου 2010 έγινε το ετήσιο καλοκαιρινό γλέντι του Συλλόγου με μεγάλη συμμετοχή των Κουτρουφιωτών και των φίλων του χωριού μας και όλοι χόρεψαν και διασκέδασαν με πολύ κέφι.

Στις 25 Απριλίου στα Ανω Κούτρουφα έγινε Θεία Λειτουργία στον Αη Γιώργη, και βόλτα στην Λουλούδω.

Στις 22 Απριλίου καθαρίστηκε από μέλη  του συλλόγου το μονοπάτι της Λουλούδως στα Ανω Κούτρουφα.

Στις 18 Απριλίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία εκδρομή στην Ακρόπολη και στο Νέο Μουσείο της Ακρπόπολης

Στις 3 Απριλίου το Μεγάλο Σάββατο στις 12.00 στο σχολείο έγινε  η ετήσια Γενική συνέλευση του Συλλόγου, με θέματα: απολογισμός χρονιάς, προτάσεις και ιδέες.

Στις 26-02-2010 έγινε παρέμβαση των μαθητών του ΕΠΑΛ Άστρους,  προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κο Γερουλάνο, με αφορμή την εκρίζωση της υπεραιωνόβιας ελιάς των Κουτρούφων.
 

Στις 23 Φεβρουαρίου  εκριζώθηκε μια υπεραιωνόβια ελιά (2.000 ετών περίπου) από  κτήμα του κληροδοτήματος Παναγιώτου Γιαννούκου (ΠΑΓΙΟΥ) με περίμετρο 12 μέτρα περίπου από ενοικιαστή του κτήματος με σκοπό να πουληθεί . Οι κάτοικοι κινητοποιήθηκαν σταμάτησαν την μεταφορά της και την μεταφύτεψαν στις 25 Φεβρουαρίου στην πλατεία του χωριού μας.

Στις 14 Φεβρουαρίου ο σύλλογός μας συμμετείχε στο καρναβάλι του Κορακοβουνίου και μετά χορέψαμε στον αφανό του χωριού μας με μεζέδες, κρασί, πίτες και αναψυκτικά δωρεάν.

Στις 27 Δεκεμβρίου 2009 και ώρα 17.00  έγινε  Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο σχολείο του χωριού μας με δώρα για τα παιδιά.

Τον Σεπτέμβριο 2009 έγινε η ανάπλαση της Βλαχέϊκης βρύσης στα  Άνω Κούτρουφα.

Στις 23 Αυγούστου 2009 πραγματοποιήθηκε το πανηγύρι στην Παναγία στα  Άνω Κούτρουφα με μεγάλη προσέλευση των κατοίκων και των γειτονικών χωριών.

Στις 11 Ιουλίου 2009 έγινε το ετήσιο καλοκαιρινό γλέντι του Συλλόγου με μεγάλη επιτυχία.

Στις 20 Ιουνίου 2009 πραγματοποιήθηκε ημερήσια εκδρομή στην Αρχαία Ολυμπία.

 

Ε.Ε. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΦΩΝ 2009