ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΦΩΝ

1979

 

                                         
1979 - 2017  38 ΧΡΟΝΙΑ
  Ε.Ε. ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΚΟΥΤΡΟΥΦΩΝ
Επικοινωνία


Home page

Δραστηριότητες

Φωτογραφίες

Βίντεο

Εκδηλώσεις  

       

Εκδηλώσεις 

 

 

===================================================================

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 Ο Ε.Ε. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΦΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 13-9-2015 ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑ. (ΛΥΚΟΥΡΙΑ - ΛΙΜΝΗ ΔΟΞΑ - ΜΟΝΗ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ - ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ -ΤΡΙΚΑΛΑ …………..).
 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΙΣ 7:00 ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ.
 ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΕΛΕΝΗ ΜΠΟΥΤΣΙΚΑΚΗ (ΣΙΟΛΑ) ΤΗΛ. 6977741822
 ΤΟ Δ.Σ.

--------------------------------------------------------------------

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

 Στις 30 & 31 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στα Κούτρουφα  η εκδήλωσή μας                «3ο Αφιέρωμα στην Ελιά». Μια εκδήλωση που ξεκίνησε το 2011 και πραγματοποιείται κάθε 2 χρόνια από τον  Εκπολιτιστικό Επιμορφωτικό Σύλλογο Κουτρούφων .

Η αφορμή για το πρώτο αφιέρωμα στην ελιά , ήταν το  υπεραιωνόβιο ελαιόδεντρο που κοσμεί πλέον την πλατεία του χωριού μας. Μέσα από τις εκδηλώσεις μας για την ελιά όμως,  στοχεύουμε και στην προβολή του κύριου αγροτικού προϊόντος της περιοχής μας της ελιάς και του  ελαιολάδου.

Το «3ο Αφιέρωμα στην Ελιά»   φέτος  έγινε διήμερο.  Στις 30 Ιουλίου  στο θεατράκι της πλατείας μας ,  έγινε παρουσίαση  από ειδικούς  εισηγητές, θεμάτων που αφορούν όλους όσους ασχολούνται με την καλλιέργεια της ελιάς και το ελαιόλαδο.

Στις 31 Ιουλίου κλείσαμε το διήμερο αφιέρωμα με προσφορά εδεσμάτων με  βάση την ελιά και γλέντι με παραδοσιακή ελληνική μουσική από όλη την Ελλάδα  .

Θα θέλαμε  να ευχαριστήσουμε  για τη βοήθειά τους:

1. Το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας που είναι και  συνδιοργανωτής  της εκδήλωσης.

2. Την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

3. Τους εισηγητές της παρουσίασης,  κ. Φίλη Παρασκευή , κ. Καχριμάνη Σπύρο, κ. Γιάννη Γρηγοράτο και  τέλος τον δήμαρχο και μέλος του συλλόγου μας Τάκη Μαντά.

4. Τον Γιάννη Κουρμπέλη ,  ιδιοκτήτη  του εστιατορίου «Ρήγας» στο Κορακοβούνι,  ο οποίος αφιλοκερδώς επιμελήθηκε την παρασκευή των γεύσεων ελιάς που δοκιμάσατε,   σε δικές του συνταγές.

5. Τον Νίκο Πάπαλο, ιδιοκτήτη του ζαχαροπλαστείου «ΠΑΠΑΛΟΣ» στο Άστρος ο οποίος αφιλοκερδώς μοίρασε  παγωτό με γεύση ελιά.

6. Τους παραγωγούς που εμπλούτισαν  την έκθεσή μας με την παρουσίαση των προϊόντων τους.

7.  Τα μέλη του συλλόγου , τα νέα παιδιά του χωριού ,   τους κατοίκους   και τους φίλους του  χωριού μας ,  που βοήθησαν με κάθε τρόπο  για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

8.Τέλος ευχαριστούμε όλους εσάς για την παρουσία σας και την στήριξή σας στις δράσεις του συλλόγου μας όλα αυτά τα χρόνια.

 

ΤΟ Δ.Σ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

============================================================================

 

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

 Ο Ε.Ε. Σύλλογος Κουτρούφων ευχαριστεί τον ΗΛΙΑ ΧΕΙΡΑΚΗ, για την ωραία προβολή, με παραδοσιακή κινηματογραφική μηχανή (Cinemeccanica Victoria IV), του έργου του Θόδωρου Μαραγκού «Θανάση σφίξε κι άλλο το ζωνάρι».

Οι μεγαλύτεροι θυμήθηκαν και οι μικρότεροι έμαθαν πως προβάλλονταν τα κινηματογραφικά έργα τα χρόνια πριν την έλευση της ψηφιακής εποχής .

            Ο Ηλίας μας έδειξε και μας εξήγησε τον τρόπο λειτουργίας της κινηματογραφικής μηχανής και τον ευχαριστούμε για την αφιλοκερδή προσφορά του στο χωριό μας.

---------------------------------------------------------

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο Ε.Ε. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΦΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΙΣ 20:45 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ, ΘΑ ΠΡΟΒΛΗΘΕΙ Η ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΜΑΡΑΓΚΟΥ
«ΘΑΝΑΣΗ ΣΦΙΞΕ ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΖΩΝΑΡΙ».
(Με το Θανάση Βέγγο)
Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΧΕΙΡΑΚΗ.

Ταινία μεγάλου μήκους 1979-80.


Ενας τίμιος εφοριακός προσπαθώντας να εφαρμόσει με συνέπεια τις εξαγγελίες του υπουργού οικονομικών για πάταξη της φοροδιαφυγής, βρίσκει τον μπελά του κι εξοστρακίζεται με δυσμενή μετάθεση στο Σουφλί.
Πρωταγωνιστούν ο Θανάσης Βέγγος η Αννα Ματζουράνη ο Αλέκος Λειβαδίτης
Ο Ηλίας Λογοθέτης ο Ανέστης Βλάχος,ο Αντώνης Αντωνίου.
Βραβείο σεναρίου στο φεστιβάλ του Σαν Ρέμο. Η εμπορικότερη ταινία της χρονιάς

 

 

Ευχαριστήριο του Ε.Ε. Συλλόγου Κουτρούφων

            Ο Ε.Ε. Σύλλογος Κουτρούφων ευχαριστεί θερμά  όλους όσους συντέλεσαν στην επιτυχία της εκδήλωσης     «2οΑφιέρωμα στην Ελιά».

             Ευχαριστούμε τους πάνω από 1500 επισκέπτες της εκδήλωσής μας  , τους  σεφ της λέσχης αρχιμαγείρων Ελλάδας κ.  Βησσαρίωνα Παρθένη , Νίκο Κουρούπη, Νίκο Δαούτη και Γιάννη Παινέση  για τις εύγευστες και πρωτότυπες  δημιουργίες τους  καθώς  και την αφιλοκερδή προσφορά τους , όπως  επίσης  και τον Γιάννη Κουρμπέλη ο οποίος παραχώρησε το χώρο του εστιατορίου  του στο Κορακοβούνι για την παρασκευή των εδεσμάτων.  

             Ευχαριστούμε τους συγχωριανούς μας   που βρίσκονται πάντα  στο πλευρό του Συλλόγου και ανταποκρίνονται άμεσα και άκοπα σε κάθε κάλεσμά του,  προσφέροντας τη βοήθειά τους .

            Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή τους, τους παραγωγούς και όλους όσους συμμετείχαν στην έκθεσή μας ,  παρουσιάζοντας τα προϊόντα τους καθώς και τους δωροθέτες μας.

             Ευχαριστούμε την κ. Γιούλη Τσίρου  και την ορχήστρα της ,  η οποία με τη μελωδική φωνή της μας πρόσφερε μια διασκεδαστική και εύηχη μουσική βραδιά.

            Τέλος ευχαριστούμε το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας για την αρωγή του.

             Η   μεγάλη συμμετοχή και η στήριξή όλων σας,  μας δίνει δύναμη και όραμα για τη συνέχεια και τον εμπλουτισμό  των πολιτιστικών δραστηριοτήτων μας.    

 Το Δ.Σ. του Ε.Ε. Συλλόγου Κουτρούφων

 

 Ευχάριστη έκπληξη  από τον  Εκπολιτιστικό – Επιμορφωτικό Σύλλογο Κουτρούφων , η συμμετοχή του σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη , στην εκδήλωση 2ο Αφιέρωμα στην ελιά , την Παρασκευή 2 Αυγούστου στα Κούτρουφα.

Οι αρχιμάγειρες Βησσαρίωνας Παρθένης ,  ο εκπρόσωπος της λέσχης αρχιμαγείρων του νομού μας Γιάννης Παινέσης  καθώς και οι σεφ  Νίκος Κουρούπης και Νίκος Δαούτης  θα καλύψουν το γαστρονομικό κομμάτι της εκδήλωσης παρουσιάζοντας  και προσφέροντας  τις δημιουργίες τους ,  οι οποίες θα έχουν κύρια συστατικά την ελιά και το ελαιόλαδο.

 

Ε.Ε. Σύλλογος Κουτρούφων διοργανώνει την Παρασκευή 2 Αυγούστου , την εκδήλωση «2ο Αφιέρωμα στην ελιά» στο χώρο της πλατείας των Κουτρούφων.

           Στόχος του συλλόγου είναι μέσω  των εκδηλώσεων για την ελιά να δοθεί η απαιτούμενη  προβολή   στην εξαιρετική  ποιότητα και τα ιδιαίτερα οργανοληπτικά  χαρακτηριστικά των στα βασικότερων    αγροτικών   προϊόντων   της περιοχής μας,  της  Ελιάς και του Ελαιόλαδου . Επιπλέον επιδιώκεται και η «επικοινωνιακή»  ταύτιση της περιοχής της Βόρειας Κυνουρίας με τα  κύρια αγροτικά προϊόντα της.

            Σε ειδικά  διαμορφωμένο υπαίθριο  εκθεσιακό χώρο  ο επισκέπτης θα έρθει σε επαφή τόσο  με την παραγωγή   επιχειρήσεων της περιοχής μας  που δραστηριοποιούνται γύρω από την ελιά, όσο και με άλλα τοπικά  αγροτικά προϊόντα.  

             Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα θα είναι η  παράλληλη εκδήλωση γαστρονομίας στην οποία μέλη της λέσχης αρχιμαγείρων  θα προσφέρουν στους επισκέπτες εδέσματα με βάση την ελιά και το ιδιαίτερο  γλυκό ελιάς. 

           Στο χώρο της εκδήλωσης,  σε έκθεση φωτογραφίας,   το θέμα «ελιά»  αποτυπώνεται  από το φακό του Γιάννη Μίλη και παρουσιάζεται στο κοινό.

          Το «2ο αφιέρωμα στην ελιά» θα κλείσει με  φαγητό και πρόγραμμα ζωντανής  ελληνικής λαϊκής  μουσικής  από την  ορχήστρα της Γιούλης  Τσίρου η οποία θα  τραγουδήσει μαζί μας  αγαπημένες μελωδίες  και θα μας συμπαρασύρει για  χορό και  διασκέδαση σε πείσμα των καιρών. 

 

 

 

 

 

           

Ε.Ε. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΦΩΝ 2009